Invester i vin

Når du vinner i spill, kommer ofte tanken om hva man skal bruke disse ekstra kronene på. Det er så lett at de blir brukt opp på telefonregninger eller andre faste utgifter. Og hva er egentlig det morsomme med å vinne om man ikke skal unne seg noe spesielt?

Vin er derimot en god investeringsmulighet, da det har mulighet for å øke i verdi, det gir deg ny kunnskap om et nytt tema, og er en flott måte å kunne være sosial med venner på.

Vinens tilblivelse

Vin er en alkoholholdig drikk laget av gjærede druer eller annen frukt. Den naturlige kjemiske balansen i druer, lar dem fermentere uten tilsetning av sukker, syrer, enzymer, vann eller andre næringsstoffer. Gjær forbruker sukker i druer og konverterer dem til etanol og karbondioksid. Ulike varianter av druer og stammer av gjær produserer forskjellige stiler av vin. De kjente variasjonene skyldes meget komplekse interaksjoner mellom biokjemisk utvikling i frukten, deriblant reaksjoner som er involvert i gjæring, terrenget druene er dyrket på, og menneskelig inngripen i den totale prosessen.

Vinkjeller

Kunnskap i vin

Du trenger ikke mye kunnskap i vin for å kunne nyte et glass. Og du trenger faktisk ikke veldig mye kunnskap for å investere i vin. Det morsomste for nye samlere av vin, er å kjøpe en kasse man har tro på, og deretter smake på vinen et par ganger i året og sammenligne smaken som utvikler seg. Dette er en fin ting å gjøre med venner. Dere kan skrive notater, sammenligne med hverandre og med notater fra tidligere år. Dette gjør at du bygger opp en kunnskap om vinen du har investert i.

Prisøkning

Om du er interessert i å tjene litt ekstra penger på å investere i vin, er det også gode muligheter for dette. Det forutsetter at du setter deg litt inn i egnede steder å kjøpe vin, hvor mye regn som er ideelt, og lignende. Man må også være på vakt når gode tilbud og spesielt ettertraktede årganger blir lagt ut for salg. Dette er en måte å kunne kjøpe relativt billig vin, for så noen år senere å kunne selge den igjen til mye mer.